Kuřecí řízek v kukuřičné strouhance a falešný bramborový salát

Falešný bramborový salát se u nás v pohraničí dělá už od nepaměti. Je velice snadný, rychlý ale hlavně velice osvěžující a opravdu vynikající. Falešný je právě proto, že v něm nejsou klasické ingredience jako v klasickém bramborovém salátu – Vánočním – není tam majonéza, zelenina, ale je připraven na kyselo.

Kuřecí řízečky jsou,  jako kdybychom si je dali v rychlém občerstvení, krásně křupou, mohou být pikantní, pro děti však tomu tak být nemusí, nepoužije se žádná mouka a jsou krásně vláčné a křupavé.

Tento recept vznikl ve spolupráci se společností Zepter.

https://www.youtube.com/watch?v=j9juGxtHc_M

 

Řízečky:

300g Kuřecích prsou

500g Kukuřičných lupínků

500g bílého jogurtu či zakysané smetany

Koření: paprika, chilli, sušený česnek, sůl

Falešný bramborový salát: 

300g uvařených brambor

4-5 ks šalotek

jarní cibulka

bylinky – petržel, pažitka, libeček

Kyselá zálivka:

1 větší lžička dijonské hořčice

1 panák olivového oleje

2 lžičky octa

trocha březového cukru

sůl

Postup:

  • Kuřecí prsa si pokrájíme na menší kousky
  • Do misky si připravíme marinádu a to tak, že smícháme jogurt, koření , pořádně zamícháme a necháme naložené než uděláme bramborový salát, či necháme odpočinout přes noc
  • Brambory (mohou být den předvařené) – studené- si oloupeme ze slupky a rozkrojíme na polovinu a to pak pokrájíme na menší slabší plátky
  • Přidáme pokrájenou šalotku na kroužky (nemusí být na jemno), bylinky, můžete takto brambory prosolit a promíchat
  • Poté si z ostatních surovin připravíme zálivku – ocet, olej, sůl, hořčice a pořádně rozmícháme
  • Zálivkou zalijeme připravený salát a necháte chvilku proležet
  • Nyní se vrátíme k řízečkům, nejdříve si rozemeleme ¾ kukuřičných lupínků na prach (mouku) a zbylou ¼ jen podrtíme, aby nám zůstaly trochu větší kousky, které budou bezvadně křupat
  • Poté jen malinko otřeme kuřecí kousky od jogurtu či smetany a obalíme v kukuřičné strouhance
  • Poté jen lehce smočíme v misce s kvalitním (řepkovým – nepřepaluje se tak rychle) olejem , okapeme a dáme smažit na pánev
  • Osmažíme krásně do zlatova…..a je hotovo…

Přeji dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.