Lívance s omáčkou z lesního ovoce

Lívance se skvěle hodí k létu, jelikož si je můžeme vychutnat z čerstvého ovoce co nám zahrada a les podaruje, ale lze si na nich pochutnávat i v podzimním / zimním čase, kdy máme zásoby z léta uschované v mrazáku.
Lívance jdou připravit nejen ke snídani, ale k super obědu či svačince.

Tento recept vznikl ve splupráci se společnosti Zepter.

Lívancové těsto
250 g špaldové celozrnné jemně mleté mouky
25 g droždí
1 vejce
300 ml mléka, rostlinné mléko
50 g plátkovaných mandlí
30 g třtinového nerafinovaného cukru (musí být třtinový- jelikož s jiným by nám droždí nepracovalo)
špetka soli
olej na potření pánve (v nádobí Zepter není třeba)

ovocná směs
400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce
50 g xylitol – březový cukr či med
skořice
– droždí pokojové teploty dáme do mísy a protřeme s cukrem, jakmile zřídne, přidáme teplé mléko mouku, vejce, sůl, vanilku, plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme v nádobě přikryté utěrkou asi půl hodiny kynout
– poté péct na potřené pánvi olejem do zlatova
– lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem (medem), a skořicí dokud se ovoce částečně nerozvaří
– poté už jen podáváme a na přilepšení doporučuji obohatit o bílý jogurt či nízkotučnou zakysanou smetanu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.