Meruňková marmoška je taky jednoduchá záležitost, což vlastně celkově to zavařování je, ale spoista lidí se toho bojí. Pár z Vás už to zkusilo a mám z toho obrovskou radost tak pojďme na další super recepis 🍑
1 kg vypeckovaných zralých meruňek
250g cukru (Třtinový bio či březový cukr)
1 sáček JamFixu 3:1 od Labety (má skvělé čisté složení a není k tomu potřeba tolik cukru)
1 vanilkový lusk
Postup:
* meruňky zralé a měkké můžeme pokrájene na kousky dáme do většího hrnce tak aby bylo široké dno
* meruňky zprudka povaříme ale aby se nám nepřipalovaly trochu je na začátku prošťoucháme aby pustily vodu a až změknou rozmixujeme vše do hladka
* poté přidejte vanilku
* přidejte cukr, ale v části cukru si rozmíchejte JamFix aby se netvořily hrudky a zase zprudka povaŕte zhruba pod bos varu, přidejte ten JamFix a vařte cca 2 -3 minutky
* opět si dejte předem malý talířek do mrazáku předem, na zkoušku konzistence džemu
* dejte trochu marmelády na vychlazený talířek a dejte do lednice na 1 minutu aby jste zjistili konzistenci marmelády
* džem dejte do sterilních sklenic (které můžete propláchnout slivovicí či vodkou) a než uzavřete sklenici, očistěte hrdlo aby se víko chytlo a pevně uzavřete a nechte do druhého dne na lince vychladnout a máme zase hotovo 😉