Meruňkový kompot

Meruňkový kompot je velice snadný a rychlý.

Je potřeba ale použít tvrdší meruňky aby se nám z toho pak nestala marmoška 🙂

Potřebujeme:

Čisté sklenice

Tvrdé meruňky

Skořici celou, badyán, hřebíček

Třtinový cukr

A vodu čistou a studenou

* Takže meruňky si očistíme, vypeckujeme a rozdělíme na dvě poloviny

* nákladáme do čistých sterilních sklenic (malý tip, před použitím můžeš sklenice vypláchnout krapet vodkou či slivovicí)

* do poloviny sklenice naskládám meruňky, poté přidám jednu skořici, jeden badyán a 3 4 hřebíčky a zase doplním meruňky tak aby se daly zalít vodou a nikde nečouhaly (nechám trochu místa od kraje sklenice)

* do každé skleničky dám lžíci cukru třtinového, poté zaleji vodou a snažím se dát bublinky pryč

* zavíčkuji sklenice a naskládám do hrnce se studenou vodoi tak aby hladina vody bylanejlepe do 3/4 sklenice

* zahřejeme na 70 až 80 stupňů a tuto teplotu budeme udržovat po celou dobu zavařování což je 15 až 20 minut

* poté jen opatrně sklenice vyndáme z hrnce a necháme do druhého dne vyvhladnout

Postup jak na tento kompot máte uloženy na profilu v sekci zavařování.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.