Tvarohové noky s bazalkou a s rajčatovou omáčkou

Tento recepis je svěží, lehký a je ze sezónních surovin. Každému zahrádkáři rostou rajčátka, těšíme se na ně a pak, když dozrávají, nevíme co s nimi…tohle je super tip jak si je vychutnáte.  Noky jsou skvělé a sýr se v nich krásně roztéká.

Recept vznikl ve spolupráci se společností Zepter.

Malý tip: pokud máte rádi parmazán, rozhodně vyměňte sýr a dejte parmazán a klidně i s tím noky posypte, je to dokonalá kombinace.

Tvarohové noky:

250g tvarohu nízkotučného

100 g Strouhaný sýr – ementál či parmazán

1 celé vejce

2 žloutky

Velká hrst bazalky

Sůl

Pepř

4 lžíce Špaldové celozrnné jemně mleté mouky

 

 

  • Vše spojíme v těsto, a tvarujeme noky pomocí dvou lžic, které si máčíme ve vodě, aby se těsto příliš nelepilo
  • Dáme do lednice alespoň na 2 hodinky odpočinout
  • Poté vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu a poté ještě 1 minutu

 

 

 

Rajčatová omáčka

500g rajčat

3  čerstvé stroužky česneku

Čerstvá chilli paprička (nemusí být)

2 lžíce octa balsamico

Sůl a pepř

 

  • Rajčata nařízneme ve špičce do kříže a ponoříme do horké vody zhruba na 10 vteřin (slupka se začne stáčet a odlupovat), poté je dáme spařit (zastavit vaření) do ledové vody a poté oloupeme a pokrájíme na kostičky
  • Opečeme si česnek spolu s pokrájenou chilli papričkou (nemusí být)
  • Poté se přidají pokrájená rajčata, sůl a pepř a balsamikový ocet  (pokud Vám omáčka přijde kyselejší dejte jednu lžíci březového cukru) a vařte cca 10-15 minutek
  • Poté se už jen servíruje spolu s noky a může se zasypat postrouhaným sýrem, parmazánem a klidně zakápnout trochou olivového oleje pro zvýraznění chuti

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.